Olej nierafinowany czarnuszka 10ml pipeta

Dostępność: W magazynie
SKU:
YNS-07
15,00 zł

Olej uzyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej. Polecany jest do skóry zniszczonej, mało elastycznej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, problemowej, zarówno suchej jak i przetłuszczającej się. Olej ma kolor płynnego złota i mocny, korzenny zapach. Wspomaga pielęgnację zarówno ukierunkowaną na normalizację cery problemowej, jak i profilaktykę przeciwstarzeniową.

Idealny do pielęgnacji: 

  • skóry delikatnej, skłonnej do podrażnień
  • skóry problemowej, nadmiernie przetłuszczającej się
  • cery z przebarwieniami, zanieczyszczonej
  • cery dojrzałej z oznakami starzenia
  • delikatnej skóry głowy skłonnej do łupieżu i nadmiernego wypadania włosów
  • osłabionych paznokci
  • Nazwa surowca wg. INCI: Nigella Sativa Seed Oil (olej z czarnuszki nierafinowany 100%)
  • Kraj pochodzenia: Egipt
  • Postać: płynny olej o korzennym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć
Więcej informacji
Czy produkt jest wegański? Nie
Dodaj własną opinię
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account